Openingstijden

maandag 13.30 - 18.00
dinsdag 08.30 - 17.30
woensdag 08.30 -17.30
donderdag 08.30 - 18.00
vrijdag 08.30 - 20.00
zonder afspraak 18.00 - 20.00
zaterdag 08.30 - 15.30
Haarwerken/pruiken
alleen op afspraak.

Contactgegevens

Wilhelminastraat 1
6691 XJ Gendt
0481-422218 info@haarstudiosimone.nl


Stichting Haarwens

Stichting Haarwensen is opgericht om kinderen die als gevolg van ziekte hun eigen haar zijn verloren, een zo normaal mogelijk leven te geven. Ieder kind tot en met 18 jaar, die om welke reden dan ook zijn haar verliest, wordt door de Stichting Haarwensen de mogelijkheid geboden om kosteloos een pruik te dragen. Zo kunnen kinderen, bijvoorbeeld op het schoolplein, zelf bepalen of te zien is dat ze ziek zijn.


Wanneer de kinderen na een lang ziektebed voldoende hersteld zijn om weer naar school gaan, worden zij geconfronteerd met de gevolgen van de medicatie die zij hebben ondergaan. Hierdoor blijven zij voor de omgeving een patient, in plaats van een kind. Dit belemmert veel kinderen in hun sociale leven en beperkt hun zelfvertrouwen.
Naast kinderen die kaal zijn ten gevolge van een medische behandeling, zijn er ook kinderen met een haarwortel ziekte: Alopecia Areata. Deze aandoening kan op elke behaarde plek van het lichaam verschijnen. Dus ook op het hoofd. De oorzaak ervan is niet bekend, er zijn ook nog geen behandelingen met goede resultaten. Kinderen met Alopecia worden vaak nagestaard of verward met kankerpati├źnten. De kaalheid kan de kinderen zozeer treffen, dat het leggen van sociale contacten ernstig wordt bemoeilijkt of achterblijft.

De haarwerken worden gemaakt van echt haar. Dit haar is van hoge kwaliteit en heeft het meeste draagcomfort. Ongeveer vier staarten met dezelfde lengte (min. 25 cm), worden verwerkt tot een compleet haarwerk. Het bijzondere is dat het haar wordt gedoneerd door kinderen en volwassenen die lange tijd hebben gespaard om hun haren af te laten knippen voor dit goede doel. Stichting Haarwensen doet haar uiterste best om alle kosten zo laag mogelijk te houden. Maar het maken van een haarwerk kost al snel tussen 1500 en 2000 euro.

Om dit te kunnen financieren, helpen wij mee door gratis knipbeurten voor diegene die hun haar willen doneren. Maar, ook door de verkoop van pop Saartje en haar-accessoires zoals elastiekjes en clips. De pop Saartje is voor slechts € 7,95 bij ons te koop. Op deze manier proberen wij geld in te zamelen voor dit goede doel. Laten we samen proberen deze kinderen weer als kinderen te laten genieten.


NIEUWS:
De Vormelingen van "Parochie de Levensbron" willen graag meehelpen om geld in te zamelen voor Stichting Haarwensen. Zij doen kleine klusjes en de opbrengst van de collecte komt ten goede aan de stichting.