Openingstijden

maandag 13.30 - 18.00
dinsdag 08.30 - 17.30
woensdag 08.30 -17.30
donderdag 08.30 - 18.00
vrijdag 08.30 - 20.00
zonder afspraak 18.00 - 20.00
zaterdag 08.00 - 15.30
Haarwerken/pruiken
alleen op afspraak.

Contactgegevens

Wilhelminastraat 1
6691 XJ Gendt
0481-422218 info@haarstudiosimone.nl


Haarwerken


De Geschiedenis van haarwerken/pruiken is erg lang en gedurende vele jaren was een pruik een modeartikel. Tegenwoordig worden haarwerken/pruiken nog steeds gebruikt op het toneel of in shows. Vaker nog is er een medische indicatie een pruik te dragen. Dit kan zijn als gevolg van kaalheid door erfelijke factoren, ziekte of medicijngebruik zoals bijvoorbeeld een chemotherapie.
Bij Chemotherapie is de kaalheid vaak van tijdelijke aard omdat na de therapie het eigen haar weer terug komt. Om de periode na de behandeling met chemotherapie en de periode waarbij het eigen haar weer terugkeert te overbruggen is een haarwerk een goed alternatief. Met een juist aangemeten haarwerk voelt u zich comfortabeler om uw dagelijkse dingen weer op te pakken.  

Maar ook als u uzelf niet prettig voelt met een minder volle haardos, of u heeft last van blijvende kaalheid, is er ook een oplossing voor u. Er zijn bijvoorbeelde haarstukjes (haarprotheses) die met diverse bevestiging methodes in uw eigen haar bevestigd kunnen worden. Er is veel mogelijk dus vraagt u gerust naar een juiste oplossing voor uw probleem. Voor haarwerken kan er een keuze gemaakt worden uit een grote verscheidenheid. Het gekozen haarwerk wordt verder verwerkt en aangepast naar uw maten, kleur en modelwensen.  Uiteraard bieden wij u op een door ons geleverd haarwerk de nazorg als service aan.  

Wanneer u een haarwerk wenst, dan vindt er zo snel mogelijk een intake gesprek plaats. In dit gesprek maken we kennis met elkaar en kunt u uw wensen kenbaar maken. Wij leggen u uit wat wij als haarwerkleverancier voor u kunnen en mogen betekenen. Dit eerste gesprek is geheel vrijblijvend en zonder kosten en vind naar uw wens plaats in de Haarstudio, bij u thuis of indien nodig in het ziekenhuis. De levering van een haarwerk, gekozen uit de collectie,  is mogelijk binnen 24 uur. Kiest u  ervoor  om een haarwerk op maat  te laten maken, dan is de levertijd  binnen 12 weken. Het is mogelijk om een haarwerk  voor u te reserveren, binnen een termijn van 6 weken zijn daar geen kosten aan verbonden.

ANKO certificering

Haarstudio Simone is door de ANKO gecertificeerd als haarwerk-leverancier. Het certificaat voor Haarwerkleveranciers is een keurmerk waarin de ANKO in samensprak met de branche, gebruikersorganisaties en zorverzekeraars voorwaarden en eisen heeft opgesteld waaraan een goede haarwerkleverancier dient te voldoen. Jaarlijks worden de door de ANKO gecertificeerde haarwerkleveranciers getoetst of zij nog voldoen aan de gestelde eisen. Dit geldt uiteraard ook voor Haarstudio Simone.  

Vergoeding door de ziektekostenverzekeraar

Wij hebben met vrijwel alle ziektekostenverzekeraars een contract als haarwerkleverancier. Dit betekent wanneer u een haarwerk/ pruik of haarstukje door ons laat aanmeten, u in aanmerking komt voor een vergoeding door de Zorgverzekeraar conform de bepalingen in uw polis. Indien u dat wenst, verzorgen wij voor u de administratieve afhandeling met uw Zorgverzekeraar!

Als u geen haarwerk/pruik wilt maar wel een andere hoofdbedekking of naast uw haarwerk/pruik een nachtmutsje wilt, bieden wij u keus uit diverse soorten van katoen, bamboe, of andere materialen in diverse kleuren en verwerkingen. Wij laten u graag het assortiment zien.

 Heeft u nog vragen of wilt u meer weten, belt u dan gerust